+45 75 16 26 00
Åbningstider

Velkommen til Nordby

Færgen lægger til i Nordby på Fanø, hvor de stråtækte FanøHuse ligger side om side med hyggelige caféer og spændende butikker. Lad bilen stå og gå i stedet en tur i labyrinten af smalle gader. Om sommeren kan man tage en tur rundt i byen med hestevogn, og der er loppemarked på museumpladsen lørdag formiddag.

Fra Kikkebjerget har man en fantastisk udsigt over Nordby, sommerhusene på Vestkysten og indsejlingen til Esbjerg. Herfra holdt Fanøkvinderne i gamle dage udkig efter deres mænd, når disse endelig ventedes hjem fra langfart.

I Nordby findes bl.a. supermarked med eget bageri, slagter, apotek, lægehus www.lægehusetfanø.dk, tandlæge, dyrlæge, rådhus, postbutik, biograf, cykeludlejning og restauranter.

Flere oplysninger findes i "Fanø-Guide" eller www.visitfanø.dk

Sommerhus i Nordby - Fanøs charmerende hovedstad

Hold ferie i et hyggeligt sommerhus i Fanøs største by og nær øens mest populære strand. Her er I omgivet af skøn og fredelig natur, men bor alligevel i gåafstand til spisesteder, seværdigheder og indkøb. Gå på opdagelse i Nordbys små, snoede gader, se på sælerne, som boltrer sig i havnen eller trav en tur i klitheden, der omkranser Nordby.

Byliv og skøn natur

Fanøs hyggelige havneby byder på smukke huse fra 1800-tallet, heraf mange med stråtag, frodige haver og kringlede gader. Og i de små gader finder I museer, gallerier, spændende spisesteder og masser af hyggelig østemning. Mange kunstnere og kunsthåndværkere holder til i Nordby, hvor I kan opleve rav, mode og kunst i mange afskygninger. I kan også nyde stemningen i byens lystbådehavn, og langs med havnepromenaden kan I se vadefugle og masser af sæler, som ofte ligger og soler sig på sandbanken Søjorden, tæt ved havnen.

Fra fiskerleje til søfartsby

Nordby har været beboet siden 1200-tallet, og fungerede som fiskerleje i 1500-tallet. Siden 1741, hvor Fanø købte sin selvstændighed, har Nordby være en søfartsby med købstadspræg.

Byens attraktioner

I Nordby kan I besøge egnsmuseet Fanø Museum, som har bibeholdt et typisk Fanøhjem fra 1801 med møbler, inventar og redskaber. Det lokalhistoriske museum Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling viser en interessant udstilling med modelsejlskibe og skibsmalerier samt smukke Fanø-dragter. Byen har desuden flere gallerier med blandt andet malerier, keramik, strik og glas. Besøg fx Madsens Galleri med malerier af Johnny Madsen.

Uspoleret natur

Sommerhusene i Nordby er omgivet af en smuk klithede med et rigt dyreliv. I kan blandt andet møde rådyr, fasaner, kaniner og ræve her. På klitheden ligger også udsigtspunktet Kikkebjerget, hvorfra I en nyde en skøn udsigt over heden, Nordby, sommerhusområdet samt til den store, hvide skulptur Mennesket ved Havet, Søfartsmuseet og Esbjerg Havn. Langs med østkysten kan I lede efter rav og spotte sæler.

Aktiviteter i og omkring Nordby

Et par kilometer vest for Nordby kan I bade ved den brede, hvide sandstrand med klitter og Blåt Flag. I kan både slappe af og dyrke aktiviteter som drageflyvning og strandsejlads her. Og børnene kan trygt bade i strandkanten, da sandbunden kun skråner svagt udad. Går I mod nord på stranden, kommer I til Fanøs egen lille sandørken. Søren Jessens Sand er en sandet halvø, hvor I kan gå og cykle samt se på gamle bunkere, som tidligere udgjorde en del af Atlantvolden.

Nær Nordby kan I også spille golf på den mere end 100 år gamle golfbane Fanø Golf Links, som er beliggende i et smukt og kuperet naturområde med klitter, lyng og marehalm. Banen er kåret til den fjerdebedste linksbane på det europæiske fastland af det britiske golfmagasin Golf World.

Lystfiskere kan fiske i en Put & Take fiskesø nær Rindby og langs kysterne eller tage på havfiskeri med en kutter fra Nordby. I kan også tage med på en sejltur ud til sælbankerne fra havnen.